Најкраћа молитва на свету може и планине да помери!


Псалам 50:

"Помилуј ме, Боже, по великој милости својој, и по обилју милосрђа свога очисти безакоње моје. Опери ме сасвим од безакоња мога, и од греха мога очисти ме, јер ја знам безакоње своје и грех је мој стално преда мном.

Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних, да се оправдаш у речима својим и да победиш кад ти суде. Гле, у безакоњима се зачех, и у гресима роди ме мати моја.

Јер гле, истину лјубиш, и јавлјаш ми незнано и тајно свемудрости своје. Покропи ме исопом, и очистићу се; опери ме, и бићу белји од снега. Дај ми да чујем радост и веселје, да се прену кости потрвене.

Одврати лице своје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце ми чисто саздај, Боже, и дух прав обнови у мени.

Не одбаци ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и духом владалачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и непобожни ће се обратити Теби.

Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога; обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори усне моје, и уста ће моја казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, принео бих; за жртве палјенице не мариш.

Жртва Богу је дух скрушен; срце скрушено и смерно Бог неће презрети. По благости својој, Господе, чини добро Сиону, нека се подигну зидови јерусалимски.

Онда ће Ти бити миле жртве правде, приноси и жртве палјенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце".

Уздај се у Бога и победићеш сваки проблем: Поучна прича оца Тадеја! Кад зло снађе вас и вашу породицу: Најкраћа молитва на свету може и планине да помери!

ЛеЗ 0010166


УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

уторак, 2. фебруар 2016.

Генерализације тиражног листа и коментари на споменути чланак

И српска десница против рехабилитације Недића
На српској десници већина лидера националних и патриотских партија и политичких покрета слаже се…

Милан Недић држи говор током Другог светског рата
___________________
 На српској десници већина лидера националних и патриотских партија и политичких покрета слаже се око тога да би улогу Милана Недића, председника квислиншке власти у Београду, такозване владе народног спаса за време немачке окупације у Другом светском рату, требало детаљно да истраже водећи историчари и правници. Само ретки су спремни да јавно подрже Недићеву судску рехабилитацију, коју су затражили чланови његове породице и наследници. Углавном сви водећи српски десничари у изјавама за „Политику” указују на разлику између њега и Драже Михаиловића, који је недавно правно рехабилитован....
_______________


младенпре око један сат
Послије оваквих изјава српске "деснице"поставља се питање постоји ли она уопште у Србији.Све ово навија у лијево.50 год комунизма оставило је дубок траг на нацију.Озбиљан српски политичар, који није на "ти" са историјски дешавањима тог времена, требао би се уздржавати од коментара.Бар данас имамо довољно квалитетних историчара који се могу бавити овим периодом, а да не стријепе од репресалија режима као ономад.Многи су пожурили са коментарима и пресудама, а да нису послушали историјску науку.Типично за прошла времена.Неки то раде из незнања, неки због заблуде, а неки се стиде сопствене прошлости или својих предака.Нема потребе за журбом, историја ће рећи своје.Само је треба препустити онима који се њоме баве,историчарима.

bogdan basaricпре 6 сати
Molim sve komenatore,da pre nego bilo sta napisu,vrate film na 1941.godinu. Nemacka je najmocnija drzava na svetu, Jugoslavija je porazena i pregazena. U Hrvatskoj,Sloveniji,Bosni i Hercegovini... pocinje verski rat s elementima genocida,Srbija pocinje da se cepa po savovima a general Nedic,bezvoljno preuzima dirigentsku palicu s ciljem da pomogne,pre svega srpskom narodu da pretekne. General Nedic je bio drzavnik s vizijom. Kome bi trebala danas Srbija da u njoj nema naroda. To sto je pre svega spasavao svoj narod,za neke je neoprostiva greska,za nas Srbe nije i ne moze da bude. S druge strane,danasnja Nemacka cini sve da dokaze,da nisu samo Nemci odgovorni za eiminaciju miliona Jevreja,svesno i sa nepobitnim cinjenicama u to uvlace Poljake,Ruse... U Nedicevoj Srbiji, situacija je bila bitno drugacija.Da li je mogao vise uraditi i za druge narode,veliko je pitanje,kada se zna kakvu je policiju tajnu i javnu imao A.Hitler.
Перица Перићпре 9 сати
Господин Недић се жртвовао за Србију. Али је био и колаборациониста. Понекад неко мора да се жртвује знајући да му потомци неће подићи споменик. Недић је један од тих.
* * *
empty strawпре 3 сата
Najglasniji zagovornici rehabilitacije Nedica bi trebali da budu Ivica Dacic, Aleksandar Vucic i Boris Tadic, jer su vodili identicnu politiku kao on, samo u uslovima delimicne okupacije.
mozda mozdaпре око један сат
@kikiriki procitaj u danasnjem izdanju politike gdje srbi najvise rade u stranim drzavama i odakle srbiji stize novac za izdrzavanje, pa ces Naci prvi odgovor na svoje ograniceno pitanje
vox ex populiпре 2 сата
Ja bih razumio da ovo čitam u kuriru ili blicu, ali u Politici-ne. Revizija historije je zadnje što nam je potrebno. Sudbina Nedića i sličnih mora biti nauk za budućnost. Kako biste sudili da je Srbija imala takvog Nedića 1999? Dakle, pametnom dovoljno, a zlonamjernim nikada dosta.
vox ex populiпре око један сат
@Šta razumeti Miješam se u srpska posla jer sam slučajno Srbin. Inače, Vijesnik ne postoji već desetak godina, a ja pišem jezikom kojim hoću-vama za informaciju-Srpskim jezikom. Naučite jednom za svagda: Ako idete u rat gledajte da ga ne izgubite inače ćete biti za sve krivi. Tako je bilo i biće dok je svijeta i vijeka. Nadam se da te ovo razumjeli. Nadao sam se da su Srbi iz Srbije jezički tolerantniji od, recimo Hrvata, ali vraga-prevarih se. Što sličniji izgovori-veća mržnja. Vama za informaciju, Vuk Karadžić je pisao jezikom kojim se ja izražavam. Ma!
Šta razumetiпре 2 сата
Ja bih razumeo da ti komentarišeš u Jutarnjem, ili Večernjem, ili u Vjesniku... ali ne razumem što se mešaš u srpska posla.
ionutпре 2 сата
"Углавном сви водећи српски десничари у изјавама за „Политику” указују на разлику између њега и Драже Михаиловића, који је недавно правно рехабилитован." Samo jedna razlika je ocita i upadljiva: Draza je pobegao u sumu a Milan je stao u front pred posasti. Potomci sumnjaka ce naravno podrzati sumu, i levi i desni.
bogdan basaricпре око један сат
Biti potomak SUMNJAKA ne znaci automatsko preuzimanje odgovornosti, za dela i nedela prethodnih generacija. To bi bila jos jedna greska,kojoj bi se vrlo radovali nasi dusmani. Posle svega sto nam se desilo,najveci gubitnici su upravo sumnjaci,svih boja i svih zastava...Kako bi bilo da njih nije bilo,nikada necemo saznati. Jedino,pouzdano znamo da su zrtve u svim oruzanim pokretima u toku rata i posle rata ogromne.
Максимилијан Мрмотпре 2 сата
Свака част! Потписујем сваку реч!

Борко Благојевићпре 2 сата
Ако је један човек суочен са следећим избором: 1.да краде – дакле да буде лопов - како би нахранио своју децу која би без тога умрла од глади, или 2.да пусти децу да умру од глади јер је њему важније да он не буде лопов - шта би о том човеку мислили десничари, левичари, центристи, аполитични.... уколико се тај човек одлучи за друго решење и пусти децу да умру од глади јер су њему важнији његов живот и његов углед? Милан Недић је после часног и храброг учешћа у ослободилачким ратовима Србије од 1912-1918, после пружања отпора Немцима на фронту априла 1941. (док се већина учесника и хероја НОБ-а - тада званичних савезника Немачке - шетали по Загребу и Београду), био стављен пред страшну дилему да бира између свог живота и угледа, и живота пола милиона Срба. Он је свесно одлучио да жртвује свој живот и свој углед.
Kipreosпре 2 сата
a sta bi sa opcijom 3? ovo mi malo lici na americku verziju demokratije.. 'imate vi izbora, evo ovo ili ovo... Tramp ili Klinton ..' pa iako je vec Nedic sve to tako odradio za Srbiju i Srbe, kao sto ste sami rekli, on se sam zrtvovao, tj. zrtvovao je svoju cast za svoja ubedjenja. Tako da verujem, Vi mozete zahtevati rehabilitaciju Nedicevih namera da pomogne, ali ne i njegovog obraza, jer ga je on sam pogazio, iako za svoje 'ideale'. Treba resiti sve oko nacina na kojem mu je sudjeno i svim ostalim ljudskim pravima koje su mu komunisti sigurno uskratili, ali rehabilitacije licnosti Nedica? Ma haj'te molim vas ..
Борко Благојевићпре 2 сата
@druga (neka) Srbija Генерал Милан Недић се борио на фронту против Хитлера априла 1941. за разлику од Тита, Кидрича, Кардеља, Бакарића, Лоле Рибара, Ђиласа, Драже Марковића... Они нису били на фронту кад је Хитлер напао Југославију. Недић се борио и против Аустро-Угарске за разлику од неких наведених који су се борили за Аустро-Угарску. Ко је у целој причи Лазар а ко Вук?
Светолик Станковићпре 2 сата
Под којим условима је Милан Недић постао колаборациониста познато је сваком иоле обавештенијем Србину.Пресуђивати му преко колена,било би нецивилизовано.Треба добро одвагати све аргументе,ставити његов лични положај,али и положај Србије,у контекст времена у којем је Европа била на коленима и окупирана,СССР готово поражен,а Србима претило истребљење.Ставити се на чело владе која је квинслишка,да би се спасило што се спасити може,ние грех ни издаја.То је лични ризик несамерљиве величине.Милан Недић је био свестан тога ризика,говорећи да се њему не пише добро,ма како да се рат заврши.Тако је и било. Преко милион и по избеглица из Хрватске,Босне,Македоније и са Косова и Метохије,те народ у Србији,не само Срби него и остали,требало је збринути и спасити.Нахранити и сачувати им главе.Знам шта ћете рећи,слао је на Бањицу.Да ли је баш он слао или су то радили припадници више расе,наши данашњи пријатељи.Оставите Недића на миру.Ако ништа не вређајте његову личну жртву.Несрећан је то човек.
Nindža пре 2 сата
"Bez ideoloških i političkih pritisaka ". Ko god misli da će se objektivno analizirati u velikoj je zabludi. Da je stvarno tako, ne bi pričali tri istorije (Beograd, Zagreb, Sarajevo), već bi postojala jedna...

Нема коментара:

Популарни постови

ИЗ СЕНКЕ