УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Индикативно

Шта или ко у Србији значи "истраживачко новинарство", или траговима народне пословице: Повика на вука, а лисице... итд.

..
...


Sukobi medijskog magnata predstavljaju jedinstveni bedeker kroz razvoj postpetooktobarskih medija i medijskih sloboda u Srbiji

Ove nedelje pred nama se nalazi pregled svih medijskih ratova koje je sa svojim neistomišljenicima vodio vlasnik RTV Pink Željko Mitrović.
Najčešće vođeni saopštenjima, nekada Mitrovića lično, a nekada njegovih saradnika, te kroz formu otvorenog pisma, ovi sukobi medijskog magnata predstavljaju jedinstveni bedeker kroz razvoj postpetooktobarskih medija i medijskih sloboda u Srbiji, te na zanimljiv način crtaju i odnos vlasti prema medijima, ali i vlasnika medija prema vlasti.
Kroz okršaje Mitrovića i njegovih protivnika, takođe, se može sagledati i deo problema sa funkcionisanjem regulatornih tela, ali i potpuna nemoć države da uredi javni prostor.
Zanimljivo je pogledati kako su se u medijske ratove Željka Mitrovića polako uključivali i mediji van njegove imperije, a na posletku i javni servisi.
Kao i svake nedelje i ove smo koristili samo materijal dostupan u javnoj sferi, a veliki deo materijala sada se može naći samo posredno.
Više o projektu Istinomer Amnezije možete pogledati ovde.ЛеЗ 0007806      = преузето, ИСТИНОМЕРНема коментара:

Популарни постови

ИЗ СЕНКЕ